Si duhet të vishet një zonjë a vajzë e kolme sot?


Përpara se të filloj të shkruaj për veshjen, dua të sqaroj që sado dhe sido të jetë masa e trupit tënd, moda nuk të dobëson si me magji. Idea pse po e shkruaj këtë artikull, nuk është që ti të dalësh para pasqyre dhe të thuash rishtazi “Uau sa e shëndoshë/dobët ndjehem”. Dhe synimi yt nuk duhet të jetë të dukesh dikush që s’je, por të përqafosh dhe ta duash veten tënde në çdo masë!

Industria e modës sot, po përfshin nëpër sfilata dhe koleksione vajza plus size. Jo për t’i denigruar, por për t’i bërë të ndjehen si të gjithë të tjerat. Në USA edhe manikinët nëpër butikët më në zë janë plus size tani! Të jesh plus është në modë! Mjafton t’ju kujtoj Ashley Graham! Muzë dhe figurë publike, mami dhe grua, bizneswoman dhe influencuese.


Ajo ç’ka dua të theksoj sot është, që përmes kontrasteve, ngjyrave, hijeve dhe prerjeve, të luash me rrobat e tua pa u ndjerë ”e shëndoshë”.


Ja cilat janë 6 rregulla, që do duash t‘i vendosësh në zbatim direkt.

1- Loja e kontrasteveMiti që e zeza të dobëson, nuk është krejt i pavërtetë. Por nuk është vetëm e zeza ajo që të bën të dukesh më elegante. Të gjitha nuancat e forta kanë tendencën e “kumbullës”. Të bëjnë të dukesh më elegante.


2- Prerjet vertikale